Baronul Rothschild promite investiții de 156 milioane de euro în Aeroport, dar cere garanții (Mold-street)

  • 17 Septembrie 2019 11:20
Baronul Rothschild promite investiții de 156 milioane de euro în Aeroport, dar cere garanții (Mold-street)

NR Investments Ltd, un offshore din Guernsey, deținut de baronul britanic Nathaniel Rothschild a reiterat angajamentul de a direcționa un procent semnificativ din finanțarea promisă din acest an pentru o nouă pistă și pentru a îmbunătăți în continuare terminalul modern pentru crearea unui aeroport de clasă mondială, scrie Mold-street.com.

Pentru a face acest lucru și a aloca finanțarea necesară, Rothschild insistă că Avia Invest trebuie să aibă certitudinea că drepturile sale de proprietate legitime din cadrul contractului de concesiune sunt respectate. O altă condiție prealabilă este cooperarea constructivă cu Guvernul Republicii Moldova pentru finanțarea activului, împreună cu băncile credibile din Occident.

„În ultimii cinci ani, Aeroportul Internațional Chișinău a înregistrat o rată anuală de creștere a traficului de pasageri de 16%, față de o rată anuală a PIB de 3,6% pentru Moldova. Acest lucru a fost realizat datorită investițiilor private, managementului privat și dedicării angajaților și a părților interesate”, susține baronul.

Citiți integram materialul pe Mold-street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău