Barcelona | Operațiune împotriva unei celule suspectate că intenționa să comită un atentat

  • 15 Ianuarie 2019 15:26
Barcelona | Operațiune împotriva unei celule suspectate că intenționa să comită un atentat

Paisprezece persoane au fost arestate marți, 15 ianuarie, în cursul unei operațiuni a poliției la Barcelona și într-un orășel din apropiere vizând o celulă suspectată că intenționa să comită un atentat, informează AFP, citând surse din cadrul poliției catalane.

'Paisprezece persoane au fost arestate până în prezent în cadrul unei operațiuni desfășurate astăzi la Barcelona și Igualada', un orășel situat la aproximativ 60 de kilometri vest de capitala catalană, a anunțat poliția pe contul său de Twitter.

'Intenția (celulei) era să comită un atentat, dar noi încercăm în continuare să aflăm care sunt țintele' care ar putea fi vizate, a indicat un purtător de cuvânt al poliției catalane Mossos d'Esquadra.

Potrivit aceluiași purtător de cuvânt, 13 persoane au fost arestate la Barcelona și una la Igualada, a indicat acesta, fără să ofere detalii despre naționalitatea, vârsta și profilul acestora.

Poliția regională Mossos d'Esquadra a anunțat pe contul său de Twitter lansarea unei operațiuni 'antiteroriste' în jurul orei locale 06:00 (05:00 GMT). În acest context, ea a efectuat șase percheziții la Barcelona și Igualada, între care majoritatea în centrul capitalei catalane.

Peste 100 de agenți de poliție au fost mobilizați în cadrul acestei operațiuni lansate la ordinul Audienței Naționale, un tribunal de la Madrid însărcinat cu dosare în domeniul securității naționale, pentru 'delicte de terorism' și 'organizație criminală'.

Reprezentanți ai forțelor de ordine puternic înarmați și cu cagule pe cap au supravegheat două imobile ce au fost percheziționate la Barcelona, din care agenți de poliție au ieșit cu pungi conținând materialul confiscat.

Barcelona a fost în stare de alertă în perioada sărbătorilor de iarnă, după un avertisment al autorităților americane referitor la riscul unui atac terorist.

Orașul a fost ținta unui atentat la 17 august 2017, când un marocan de 22 de ani aflat la volanul unei camionete a intrat în plină viteză în pietonii care se plimbau pe renumita arteră turistică Las Ramblas, ucigând 14 persoane. Apoi a fugit la bordul unei mașini furate, după ce l-a ucis pe șofer. Câteva ore mai târziu, cinci dintre complicii săi i-au imitat atacul, intrând în pietoni pe o faleză a stațiunii balneare Cambrils, unde au înjunghiat mortal și o femeie. Acest dublu atac a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău