Bărbatul reținut la vama Sculeni cu 550.000 euro de contrabandă în valiză, pe banca acuzaților

  • 21 Decembrie 2023 10:23
Bărbatul reținut la vama Sculeni cu 550.000 euro de contrabandă în valiză, pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a bărbatului reținut în octombrie 2023 cu 550.000 euro de contrabandă în vama Sculeni.

Atunci, bărbatul cu vârsta de sub 60 de ani sosise la intrarea în R. Moldova dis-de-dimineață, la volanul unei mașini de lux și le-a comunicat inspectorilor vamali că și-ar dori să revină în Moldova, în ospeție la mama sa și că nu ar avea nimic de declarat. Totuși, oamenii legii i-au verificat mașina, iar în portbagaj a fost găsită valiza cu pricina. Astfel, în unul din compartimente aceasta conținea haine, iar sub stofa de protecție a valizei – suma de bani pe care acesta intenționa să o introducă în țară în mod tainic.

Acum, la solicitarea procurorilor PCCOCS, asupra banilor a fost aplicat sechestru, în vederea eventualei confiscări în folosul statului. Pentru infracțiunea comisă, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani, iar până la pronunțarea uneiu hotărâri finale de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. La moment, urmărirea penală continuă și în privința altor persoane care ar fi putut participa la comiterea infracțiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău