Bărbat de 22 de ani, descoperit la trecerea frontierei de stat cu două permise de conducere, ambele falsificate

  • 16 Februarie 12:02
Bărbat de 22 de ani, descoperit la trecerea frontierei de stat cu două permise de conducere, ambele falsificate

Un bărbat de 22 de ani a fost descoperit la trecerea frontierei de stat cu două permise de conducere, ambele documente fiind cu semne evidente de falsificare. Incidentul a avut loc la Punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, în timp ce tânărul intenționa să părăsească țara.

În cadrul controlului suplimentar, efectuat conform analizei de risc, la cetățeanul Republicii Moldova, care călătorea către Germania, polițiștii de frontieră au depistat cele două permise, unul pretins a fi emis de autoritățile naționale, iar celălalt de autoritățile rusești. 

Din declarațiile posesorului s-a aflat că ambele documente falsificate au fost obținute printr-un intermediar online, cu o plată de 200 de euro. 

Investigațiile sunt în curs pentru a elucida circumstanțele și atragerii la răspundere pentru uzul de acte oficiale false.

Reamintim că în conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime pînă la 650 unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău