Bărbat, cercetat penal după ce a improvizat o seră de creștere a drogurilor în apartament

  • 11 Aprilie 09:20
Bărbat, cercetat penal după ce a improvizat o seră de creștere a drogurilor în apartament

Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție Buiucani, sub conducerea procuraturii mun. Chișinău, au destructurat activitatea infracțională a unei persoane specializate în cultivarea plantelor de canabis în condiții de laborator cu ulterioara comercializare a acestora pe teritoriul mun. Chișinău.

Timp de 2 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 56 de ani din mun. Chișinău, suspectat că ar face parte dintr-un grup de persoane implicate în traficul ilicit de droguri.

Poliția informează că în urma investigațiilor demarate de ofițerii de investigație s-a stabilit că, la sfârșitul anului 2023, acesta ar fi pus la cale o afacere cu cultivarea plantelor de canabis în condiții de laborator. A închiriat  un apartament în mun. Chișinău într-un sector, mai departe de locul său de trai, și a improvizat o seră pe care a dotat-o cu utilaje moderne pentru creșterea plantelor de cânepă, apoi în ghiveciuri a plantat semințe speciale de soiuri de cânepă transportate din UE.

În baza probelor acumulate, la 8 aprilie, ofițerii de investigație ai INI, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au efectuat percheziții la domiciliul suspectului precum și în apartamentul închiriat, de unde au ridicat telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, cântare la scara mică și o seră improvizată dotată cu utilaje speciale, în interiorul căreia se aflau plante de canabis în stadiu de vegetație.

Bărbatul este cercetat penal. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău