Barack Obama începe, astăzi, un turneu european

  • 02 Iunie 2014 09:35
Barack Obama începe, astăzi, un turneu european

Președintele american Barack Obama începe luni, 2 iunie, un turneu european în care va reafirma sprijinul Washington-ului pentru țările din centrul și din estul continentului.

 

Prima etapă este Polonia, apoi va participa la Summitul G-7 de la Bruxelles, iar ultima etapă va fi Franța. În Polonia va avea o primă întâlnire cu noul președinte ucrainean Petro Poroșenko. De asemenea, Obama se va întâlni cu lideri din România, Bulgaria, Ungaria, Croația, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Cehia.

În cadrul turneului în Europa președintele american Barack Obama urmărește să dea noi asigurări în legătură cu angajamentul SUA față de regiune. El va vorbi de eforturile de întărire și modernizare a Alianței, despre diversificarea surselor de energie în Europa și negocierile în legătură cu Acordul de comerț liber SUA-Uniunea Europeană.

Liderul american va avea un mesaj de susținere pentru opțiunea pro-occidentală a Ukrainei și va căuta să obțină consensul european în privința reacției la acțiunile Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău