Banii pentru participanții la „operațiunea specială” s-au epuizat în 52 de regiuni ale Rusiei. Cum sunt păcăliți soldații să lupte

  • 24 Martie 2023 11:01
Banii pentru participanții la „operațiunea specială” s-au epuizat în 52 de regiuni ale Rusiei. Cum sunt păcăliți soldații să lupte

De la începutul lunii martie, pe paginile rețelelor de socializare din Rusia au apărut plângeri masive ale „eroilor” Federației Ruse cu privire la întârzierile plăților pentru participarea lor la războiul din Ucraina, scrie ziare.com.

Publicația rusă „Nimage” a calculat că banii pentru participanții la „operațiunea specială” s-au terminat în 52 din cele 89 regiuni ale Federației Ruse și din Crimeea, scrie sursa citată.

"Ei, cumva, îi concediază pe băieți și îi distribuie în alte unități. În acest moment pot rupe contractul cu ei", a scris un mobilizat rus, a cărui soție nu a primit niciun ban din ianuarie.

O locuitoare a regiunii Ivanovo, Daria, susține că soțul ei nu a mai primit bani din februarie. Acest lucru i s-a explicat prin faptul că din 31 ianuarie a fost demis dintr-o unitate, dar nu transferat în alta. În același timp, ocupantul continuă să lupte.

Unii soldați ruși spun că nu au văzut salariile din noiembrie. Alții au primit o șasime din salariu, deși cei care luptă alături de ei au primit întreaga sumă. Comandamentul militar nu se grăbește să rezolve situația. Șefa Uniunii Comitetelor Mamelor Soldaților, Valentina Melnikova, a menționat că toți cei care luptă împotriva Ucrainei ar trebui să fie plătiți începând cu 195.000 de ruble pe lună (aproximativ 2.300 euro).

Motivul întârzierilor plăților a fost prăbușirea birocrației. Pur și simplu, sistemul nu era pregătit pentru atât de mulți oameni care participă la ostilități.

După cum s-a relatat anterior, văduvele morților ruși din Donețk au fost înșelate cu „cadouri”. Femeilor li s-a dat haine de blană, în fața presei, după care le-au fost luate „cadourile”, spunând că sunt de recuzită.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău