Bangladesh: Gruparea Stat Islamic a revendicat un atac cu explozibil după mai bine de doi ani

  • 30 Aprilie 2019 08:30
Bangladesh: Gruparea Stat Islamic a revendicat un atac cu explozibil după mai bine de doi ani

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat luni pentru prima oară după mai bine de doi ani un atac cu explozibil în Bangladesh, în care cel puțin doi presupuși islamiști și-au pierdut viața în urma unei operațiuni a poliției, relatează AFP.

Atunci când un comandou al unității de elită Batalionul de Acțiune Rapidă (RAB) a bătut luni cu puțin după miezul nopții la ușa unei locuințe din Bosila, un cartier situat la periferia din vestul capitalei Dhaka, s-a răspuns cu focuri de armă, a declarat pentru AFP locotenent-colonelul Ashique Billah.

A urmat o explozie puternică, care a distrus zidurile casei.

"Unitatea noastră de geniști a găsit bucăți din corpurile a doi luptători. Explozia a fost atât de puternică încât a pulverizat trupurile și a zguduit întreg cartierul", a precizat sursa citată.

Pentru interogatoriu, RAB a reținut patru persoane, printre care paznicul clădirii și imamul de la o moschee învecinată.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat luni explozia unei bombe care a rănit trei polițiști pe o strada din apropierea pieței Gulistan din Dhaka, potrivit site-ului SITE, centrul american specializat în supravegherea online a mișcării jihadiste. Acesta este primul atac revendicat de SI în Bangladesh din martie 2017, când gruparea jihadistă a comis atentate cu bombă la Sylhet, în nord-estul Bangladeshului.

Bangladesh s-a angajat într-o campanie de combatere a grupărilor islamiste locale după atacul din iulie 2016 asupra unei cafenele la moda din capitală, în care și-au pierdut viața 22 de persoane, dintre care 18 cetățeni străini.

După acel atac, autoritățile au ucis peste o sută de presupuși extremiști, membri a două organizații din Bangladesh, printre aceștia numărându-se mulți lideri importanți. Sute de suspecți au fost de asemenea arestați.

Autoritățile din Bangladesh au întărit măsurile de securitate după atentatele jihadiste din Sri Lanka din 21 aprilie, soldate cu 253 de morți.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău