Bangladesh: Două milioane de persoane sunt izolate în urma unor inundații devastatoare

  • 21 Mai 2022 18:22
Bangladesh: Două milioane de persoane sunt izolate în urma unor inundații devastatoare

Cel puțin 10 persoane au murit și circa două milioane sunt izolate în urma unor inundații nemaiîntâlnite de aproape două decenii în nord-estul Bangladesh-ului, au anunțat sâmbătă autoritățile, potrivit AFP.

Inundațiile din nord-estul Indiei au provocat ruperea unui dig important de pe râul Barak, împărțit de cele două țări, care a dus la inundarea a cel puțin 100 de sate, a declarat Mosharraf Hossain, administratorul-șef al regiunii.

"Până în prezent, circa două milioane de oameni au rămas izolați în urma inundațiilor", a continuat el, adăugând că cel puțin zece persoane au murit de la începutul săptămânii.

Oficialii au explicat că digul, situat la Zakiganj, la granița cu India, nu poate fi reparat până când nivelul apei nu va scădea.

Numeroase zone din Bangladesh sunt predispuse la inundații, iar experții susțin că schimbările climatice cresc probabilitatea unor fenomene meteorologice extreme.

Inundațiile au ajuns în multe cartiere ale orașului Sylhet, cel mai mare din nord-estul Bangladeshului, unde circa 50.000 de familii au rămas fără electricitate timp de mai multe zile, a declarat pentru AFP un alt oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău