Băncile vor fi obligate să afișeze comisioanele percepute

  • 10 Aprilie 2015 11:47
Băncile vor fi obligate să afișeze comisioanele percepute

Banca Națională a Moldovei va impune băncile comerciale să afișeze distinct comisioanele percepute în cazul retragerii banilor din bancomate.

Un proiect de modificări în acest sens va obliga prestatorii de servicii de plată să informeze deținătorii de carduri prin intermediul unui mesaj afișat în mod expres, într-o formă clară, vizibilă și ușor de citit, iar mărimea caracterelor privind comisioanele trebuie să fie egală cu celelalte caractere afișate pe ecranul bancomatului.

Mai mult băncile vor trebui să afișeze și suma exactă în moneda națională a comisionului perceput, care va include costul fiecărei operațiuni, pe care trebuie să o suporte deținătorul cardului.

De asemenea se propune ca în cazul blocării cardului de plată, bancomatele să afișeze un semnal video de avertizare care să conțină următoarele informații: termenul maxim în care deținătorul cardului poate reintra în posesia acestuia, numărul de telefon pentru relații, precum și intervalul orar în care poate contacta prestatorul de servicii de plată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău