Băncile din Anglia și Franța avertizează asupra riscurilor financiare catastrofale ale schimbărilor climatice

  • 21 Aprilie 2019 16:57
Băncile din Anglia și Franța avertizează asupra riscurilor financiare catastrofale ale schimbărilor climatice

Guvernatorul Băncii din Anglia, Mark Carney și guvernatorul Băncii Franceze, François Villeroy de Galhau, au expus, într-o scrisoare deschisă, pericolele și riscurile financiare ale schimbărilor climatice privind economia globală, transmite BBC.

"Dacă unele companii și industrii nu reușesc să se adapteze la această lume nouă, ele nu vor exista", au scris cei doi. Scrisoarea a fost semnată și de președintele Rețelei pentru Ecologizare a Sistemului Financiar (NGFS), o coaliție de 34 de bănci centrale, înființată în 2017, cu Banca Angliei ca membru fondator, axată pe schimbările climatice.

În scrisoarea publicată de Banca Angliei, Carney și Villeroy de Galhau descriu „efectele catastrofale ale schimbărilor climatice", care au deja un impact asupra planetei, cum ar fi „valurile de căldură din America de Nord și furtunile din sud-estul Europei și al Asiei, precum și seceta din Africa și Australia”.

Aceștia spun că "aceste evenimente distrug infrastructura și proprietatea privată, afectează negativ sănătatea, reduc productivitatea și distrug bogăția". NGFS spune, în raportul său "apel la acțiune", că schimbările climatice vor conduce la "evenimente perturbatoare cum ar fi migrația în masă, instabilitatea politică și conflicte".

Potrivit raportului publicat pe 17 aprilie, acesta este motivul pentru care liderii mondiali au semnat acordul climatic de la Paris în 2015 și s-au angajat să reducă emisiile de carbon în țările respective, pentru a limita creșterea temperaturii globale la mai puțin de 2 grade Celsius.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău