Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acțiunile Victoriabank

  • 14 Februarie 2018 17:55
Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acțiunile Victoriabank

Banca Transilvania vrea să preia restul de 33,23% din acțiunile Victoriabank. Prețul oferit pentru o valoare mobiliară este de 78,21 de lei moldovenești, iar oferta de preluare este valabilă pentru 70 de zile calendaristice în perioada 14-24 februarie, se menționează într-un raport pe Bursă.

Oferta de preluare este adresată exclusiv actualilor acționari minoritari ai Victoriabank, precizează TV8.

În luna ianuarie, Banca Transilvania și BERD au primit toate avizele pentru achiziția unei participații de peste 39% la Victoriabank.

BERD era deja acționar al Victoriabank cu o participație de 27,56%, ceea ce înseamnă că împreună BT și BERD vor avea un pachet majoritar în valoare de peste 66% din acțiunile băncii din Republica Moldova.

Potrivit unor declarații anterioare ale lui Horia Ciorcilă, președintele Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania, preluarea pachetului majoritar la Victoriabank este explicată de potențialul de creștere pe liniile de business pe care în mod tradițional BT are expertiză, respectiv IMM, retail, microcompanii – precum și în ceea ce privește serviciile digitale.

Banca Transilvania nu a oferit informații despre prețul plătit pentru Victoriabank, însă potrivit informațiilor din piață acesta s-ar putea ridica la circa 20 de milioane de euro.

Din consiliul de administrație al Victoriabank face parte din 2016 bancherul român Ionuț Pătrăhău, el fiind reprezentul BERD. Pătrăhău a lucrat în trecut și pentru Banca Transilvania, unde a fost pentru mai mulți ani vicepreședinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău