Banca poloneză Getin și-a vândut subsidiara din Rusia

  • 08 Aprilie 2015 16:40
Banca poloneză Getin și-a vândut subsidiara din Rusia

Grupul financiar polonez Getin și-a vândut subsidiara din Rusia, Idea Bank Rosja, pentru aproape un milion de dolari, din cauza situației dificile cu care se confruntă economia rusă, transmite Reuters.

„Decizia de a vinde participația deținută la banca din Rusia și de retragere din activitățile bancare din această țară este efectul actualei situații macroeconomice și politice din țară. În opinia conducerii Getin, viabilitatea pe termen mediu și lung a băncii nu îndeplinește așteptările grupului și ale acționarilor”, se precizează într-un comunicat al Getin Holding.

De asemenea, Getin a anunțat că urmărește cu atenție situația economică din Europa de Est și își păstrează deschise toate opțiunile. În următoarele luni banca și-ar putea majora investițiile în regiune.

Miercuri, acțiunile Getin au urcat la bursă cu aproape 4%.

Getin a vândut 96% din Idea băncii ruse Forus Bank și unui grup de trei investitori privați, al căror nume nu a fost dat publicității. Forus, specializată pe împrumuturi acordate întreprinderilor mici și mijlocii, a acceptat să cumpere 76,3% din Idea.

Grupul financiar polonez, controlat de Leszek Czarnecki (locul patru în topul celor mai bogați oameni de afaceri din Polonia), încă deține o afacere de leasing auto în Rusia, Carcade Rosja, dar a dat asigurări că ieșirea de pe piața bancară rusă nu va afecta operațiunile Carcade.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău