Banca Națională a României va pune în circulație o bancnotă cu chipul unei femei – Ecaterina Teodoroiu

  • 03 August 2019 19:03
Banca Națională a României va pune în circulație o bancnotă cu chipul unei femei – Ecaterina Teodoroiu

În anul 2020, Banca Națională a România va pune în circulație o bancnotă de 20 de lei care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.

„Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume.

De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire, se arată în comunicatul BNR.

Consiliul de Administrație al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim - de promovare a personalităților feminine - ce a găsit o largă susținere în societatea românească.

Banca Națională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecție, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

În curând BNR va face publice macheta bancnotei, elementele de siguranță și identificare, precum și data exactă a lansării în circulație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău