Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o monedă comemorativă dedicată medicilor care sunt în prima linie în lupta anti-Covid “Medicul meu – eroul meu”

  • 28 Decembrie 2020 11:55
Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o monedă comemorativă dedicată medicilor care sunt în prima linie în lupta anti-Covid “Medicul meu – eroul meu”

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație o monedă comemorativă dedicată medicilor care sunt în prima linie în lupta anti-Covid “Medicul meu – eroul meu”.

Moneda este confecționată din argint și este bătută într-un tiraj de 1500 de unități. Pe monedă, în plan central, este reprezentantă imaginea a doi medici pe fundalul hărții Republicii Moldova. În partea stângă cu majuscule este gravată inscripția „Medicul meu – eroul meu”. Valoarea nominală este de 50 de lei. Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a apreciat efortul și munca depusă de medici în lupta cu noul coronavirus.

Vă transmit cele mai sincere mulțumiri pentru efortul și abnegația pe care ați manifestat-o în lupta cu virusul care a lovit întreaga omenire. Sunteți adevărați eroi. Ați dovedit că nici-un pericol nu vă stă în cale pentru a salva viețile altora, iar în schimb v-ați sacrificat propriile vieți.

Guvernatorul BNM a menționat că mai multe monede comemorative vor fi oferite instituțiilor medicale și lucrătorilor medicali care sunt în prima linie.

De menționat că monedele comemorative și jubiliare emise de BNM sunt comercializate prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău