Banca Mondială va oferi suplimentar 24,8 milioane de euro R.Moldova pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID-19

  • 25 Aprilie 2021 11:13
Banca Mondială va oferi suplimentar 24,8 milioane de euro R.Moldova pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID-19

Banca Mondială va aproba în perioada imediat următoare finanțarea adițională pentru procurarea de vaccinuri anti-COVID-19, negociată cu Republica Moldova în luna martie curent, în valoare de 24,8 milioane de Euro. Concomitent, Banca Mondială este în așteptarea negocierii finanțărilor pentru proiectele agreate care urmează să primească resurse concesionale din partea Asociației Internaționale pentru Dezvoltare în cadrul anului fiscal 2021 al Băncii Mondiale.

Subiectele au fost discutate în cadrul Ședintelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale, în format on-line, la care a participat și delegația Republicii Moldova, anunță Ministerul Finanțelor de la Chișinău.

În cadrul discuției cu vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, partea moldovenească și-a exprimat angajamentul privind continuarea implementării eficiente a proiectelor în derulare din portofoliul Băncii Mondiale.

Prioritățile în colaborarea cu Banca Mondială în perioada ce urmează sunt: elaborarea noului cadru de parteneriat pentru următorii 4 ani, dar și agrearea unui set de măsuri de politici care va sta la baza deblocării finanțării deficitului bugetar al țării.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie 2020, Banca Mondială a aprobat un împrumut pentru Moldova în valoare de 52,9 mil. de euro prin intermediul Asociației Internaționale pentru Dezvoltare pentru a implementa măsuri de urgență pentru combaterea pandemiei COVID-19 prin consolidarea sistemului național de sănătate al țării și reducerea nivelului de riscuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău