Banca Mondială prognozează o creștere economică susținută pentru Republica Moldova

  • 02 Noiembrie 2018 08:17
Banca Mondială prognozează o creștere economică susținută pentru Republica Moldova

Banca Mondială prognozează o creștere economică susținută pentru Republica Moldova, în medie de 4 procente în perioada anilor 2018-2020, alimentată de remiteri și de creșterea consumului, transmite IPN.

Pentru crearea noilor motoare de creștere economică, sunt însă necesare reforme structurale profunde, au declarat ieri reprezentanții Băncii la un eveniment de prezentare a perspectivelor economice actualizate pentru Rep. Moldova.

În prima jumătate a acestui an, economia Republicii Moldova a crescut cu 4,5% și până la sfârșitul anului creșterea va fi de 4,8%. Economistul Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Marcel Chistruga, a menționat că, în mare parte, creșterea economică este bazată pe consum. Alimentat de inflația redusă și de creșterea remiterilor și a salariilor, consumul a crescut cu 3,8%.

În pofida exporturilor robuste, de 12,5% în anul curent, susținute de recolta bună și de cererea externă, importurile au crescut cu 10,4%, cauzând o contribuție negativă a exporturilor nete la creșterea economică.

Banca Mondială estimează că alegerile parlamentare din 2019 vor determina cheltuieli publice mai mari pe termen scurt.

Sursa: IPN

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău