Banca Mondială preconizează să susțină mai multe proiecte în regiunea transnistreană

  • 02 August 2016 18:34
Banca Mondială preconizează să susțină mai multe proiecte în regiunea transnistreană

Banca Mondială planifică implementarea în localitățile din stânga Nistrului a unor proiecte de asistență tehnică în mai multe domenii.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a avut pe 2 august o întrevedere cu un grup de experți ai Băncii Mondiale, condus de Alex Kremer, manager de țară pentru Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare, proiectele de asistență tehnică vizează evaluarea rețelei rutiere din regiune, precum și problemele de mediu, controlul poluării, managementul riscurilor de calitate etc. Se mai prevede susținerea programelor de agro- și/sau eco-turism, instruirea vocațională și antreprenorială pentru tinerii cu nivel scăzut de educație.

Biroul pentru Reintegrare apreciază că prin realizarea proiectelor de acest gen se va contribui la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, reabilitarea infrastructurii locale, dezvoltarea comunitară a localităților și la promovarea unor programe de parteneriat regional.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău