Banca Mondială oferă Republicii Moldova un grant în valoare de 10,5 mnl de dolari, pentru implementarea reformelor

  • 31 Iulie 15:30
Banca Mondială oferă Republicii Moldova un grant în valoare de 10,5 mnl de dolari, pentru implementarea reformelor

Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială. Parlamentul a ratificat un acord de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării Programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și Rezilienței în Moldova”.

Grantul va fi utilizat pentru a sprijini bugetul de stat și pentru a implementa reforme esențiale în mai multe domenii. Printre obiectivele programului se numără îmbunătățirea accesului la piața muncii, ajustarea legislației sociale, alinierea normelor la standardele Uniunii Europene și consolidarea sectorului energetic și financiar. În plus, fondurile vor susține managementul durabil al pădurilor și angajamentele climatice ale țării.

Pentru a accesa grantul, Republica Moldova trebuie să îndeplinească 11 condiții, printre care se numără modificarea legislației privind ajutoarele sociale și codul muncii, adoptarea modificărilor la legislația Fondului de Reducere a Vulnerabilității Energetice și modificarea Legii concurenței.

Fondurile vor fi debursate într-o singură tranșă, după ce aceste condiții vor fi îndeplinite. Termenul limită pentru utilizarea este 30 iunie 2026.

Acordul a fost semnat pe 11 iulie și reprezintă un pas important pentru dezvoltarea și reziliența Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Nori împrăștiați
Umiditate:45 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
20
Fri
22
Sat
23
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău