Banca Mondială își extinde sprijinul pentru sectorul agricol din R.Moldova

  • 21 Aprilie 2022 15:59
Banca Mondială își extinde sprijinul pentru sectorul agricol din R.Moldova

Banca Mondială va oferi sprijin suplimentar Guvernului Republicii Moldova pentru a avansa agenda de dezvoltare a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P)”. Subiectul a fost examinat astăzi de conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) la o ședință cu reprezentanții Băncii și cu o echipă de experți ce vor evalua rezultatele și gradul de eficiență ale proiectului și vor formula recomandări până la sfârșitul lunii curente, transmite MOLDPRES.

Echipa Băncii Mondiale a exprimat disponibilitatea de a spori colaborarea cu Guvernul Republicii Moldova și în special cu Ministerul Agriculturii, cu instituțiile aferente sectorului agricol, în vederea implementării eficiente a celor mai bune practici de adaptare la schimbările climatice, impulsionarea dezvoltării sectoarelor cu valoare adăugată înaltă și dezvoltarea afacerilor durabile în mediul rural, notează sursa citată.

Părțile au discutat despre instrumentele financiare disponibile ce ar putea fi orientate spre direcțiile strategice pentru îmbunătățirea productivității agricole.

„Printre aceste direcții este, de asemenea, consolidarea managementului siguranței alimentelor prin suport financiar la construcția unei unități de procesare a subproduselor de origine animalieră și investiții în dezvoltarea sectorului zootehnic, inclusiv facilitarea accesului producătorilor agricoli la noi piețe de desfacere și asigurarea securității alimentare a țării”, indică MAIA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău