Banca Mondială evaluează progresul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

  • 02 Noiembrie 2021 12:46
Banca Mondială evaluează progresul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

În perioada 1-5 noiembrie, o misiune a Băncii Mondiale evaluează nivelul de realizare a componentelor Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM). Agenda discuțiilor include progresele înregistrate în ceea ce privește renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ beneficiare ale proiectului; achiziționarea echipamentelor pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie, dar și desfășurarea formărilor cadrelor didactice, de conducere și a psihopedagogilor, transmite IPN.

Prima ședință a avut loc pe 1 noiembrie, în regim online, la care au participat Anatolie Topală, ministrul educației și cercetării; echipa PRIM și reprezentanții Băncii Mondiale în frunte cu Anna Olefir, specialist senior în educație. În zilele ce urmează, de asemenea, vor fi discutate aspectele sociale, de mediu și de management financiar ale proiectului.

Ultima misiune a Băncii Mondiale în acest sens a avut loc în luna martie, la fel, în regim online. Obiectivele vizitei curente, desfășurate la distanță de către reprezentanții Băncii Mondiale, sunt de a acorda suport Ministerului Educației și Cercetării în implementarea PRIM, de a evalua progresul în realizarea obiectivelor de dezvoltare ale proiectului și de a analiza inițiativele digitale în educație.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 și decembrie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației și vor duce spre un sector al educației mai eficient.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău