Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională pentru R. Moldova, în suma de 24,8 milioane de euro

  • 28 Aprilie 2021 10:43
Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională pentru R. Moldova, în suma de 24,8 milioane de euro

Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională pentru Republica Moldova, în suma de 24,8 milioane de euro, din care ar urma să fie achiziționate vaccinuri anti-COVID. Banii sunt alocați în cadrul proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva noului coronavirus, cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor a doua și a treia ale vaccinării, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale. De asemenea, va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% din cetățenii Republicii Moldova, inclusiv va facilita investițiile în sisteme de date, infrastructura lanțului frigorific, precum și în acțiuni de responsabilitate socială pentru a asigura o reușită desfășurare a vaccinării.

Vaccinurile susținute în cadrul Proiectului vor corespunde Standardelor de Reglementare ale Băncii Mondiale, mai precizează instituția. Va fi susținută achiziționarea vaccinurilor din diferite surse, inclusiv achiziționarea directă de la producători, achiziționarea prin intermediul platformei COVAX și achiziționarea din alte state a stocurilor excesive de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare, se mai arată în comunicat.

„Finanțarea Adițională în cadrul Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, lansat de noi cu un an în urmă, vine la un moment crucial în lupta cu pandemia,” a declarat Anna Akhalkatsi, Directorul de Țară al Băncii Mondiale în Moldova. „Pentru a salva viețile cetățenilor, Moldova are nevoie de acces la vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19 pe piața globală, și Banca Mondială este aici pentru a o ajuta”, a declarat aceasta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău