Banca Mondială a aprobat acordarea sumei de 40 milioane de dolari pentru asistența refugiaților și gospodăriilor casnice din Republica Moldova

  • 17 Iunie 11:34
Banca Mondială a aprobat acordarea sumei de 40 milioane de dolari pentru asistența refugiaților și gospodăriilor casnice din Republica Moldova

Consiliul directorilor executivi al Grupului Băncii Mondiale a aprobat „Operațiunea de politici de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”. Aceasta va susține eforturile Guvernului Republicii Moldova de a acorda asistență refugiaților și gospodăriilor casnice în contextul consecințelor războiului Rusiei în Ucraina, menținând în același timp dinamica agendei pe termen lung de integrare economică cu Uniunea Europeană și de sporire a rezilienței la schimbările climatice, transmite IPN.

„Operațiunea de politici de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”. susține obiectivele pe termen scurt ale Guvernului de a continua acordarea de asistență celor mai vulnerabili, inclusiv prin consolidarea programului de siguranță socială „Ajutor Social”, care sprijină participarea refugiaților și a femeilor pe piața muncii, și prin ajutorarea familiilor vulnerabile și a celor care găzduiesc refugiați pentru a acoperi costurile mari la energie.

„Moldova se confruntă cu provocări fără precedent din cauza șocurilor externe. OPD va aborda nevoile imediate, cum ar fi susținerea sprijinului acordat celor mai vulnerabili pentru a atenua impactul multiplelor crize, contribuind, de asemenea, la obiectivul mai amplu de promovare a unei economii mai competitive, mai reziliente și performanța sectorului privat”, a declarat Inguna Dobraja, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Moldova, citată într-un comunicat de presă al instituției.

Suplimentar, OPD va susține obiectivele pe termen lung ale Moldovei de a crea o economie mai competitivă și mai rezistentă, bazată pe dezvoltarea sectorului privat.

Operațiunea face parte dintr-un pachet mai amplu de asistență financiară, beneficiind de sprijinul Fondului Monetar Internațional, al Uniunii Europene și al Băncii Mondiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău