Banca Europeană de Investiții studiază o modalitate de integrare a căilor ferate din Republica Moldova cu cele din Uniunea Europeană

  • 25 Octombrie 2022 09:47
Banca Europeană de Investiții studiază o modalitate de integrare a căilor ferate din Republica Moldova cu cele din Uniunea Europeană

Banca europeană de investiții (BEI) a lansat un studiu privind integrarea rețelelor feroviare din Republica Moldova și Ucraina cu cele din Uniunea Europeană, transmite agenția Rador. Potrivit publicației Infotag, care citează BEI, „studiul este primul pas către o legătură modernă de transport între UE, Republica Moldova și Ucraina”.

Potrivit sursei citate, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a numit studiul una dintre măsurile pe termen mediu și lung evidențiate în planul de acțiuni Coridoarele solidarității, scrie G4Media.

Vicepreședintele BEI Teresa Cerwinska, care se ocupă de operațiunile din Ucraina și Republica Moldova, a declarat că „studiul reprezintă investiția strategică a băncii în creșterea economică ecologică durabilă, care sporește securitatea alimentară globală”.

„Integrarea rețelelor feroviare va facilita și mai sigur deplasarea persoanelor, bunurilor și serviciilor între cele trei piețe, precum și va accelera integrarea celor două țări în UE… Toate acestea fac ca studiul BEI privind integrarea rețelelor feroviare din UE, Republica Moldova și Ucraina să fie un pas potrivit la momentul potrivit. Sunt foarte mândră că BEI și Team Europe vor continua să contribuie la soluții care fac lumea mai bună și mai sigură”, a spus ea.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău