Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va finanța construcția locuințelor sociale, azilurilor pentru bătrâni și căminelor studențești în Republica Moldova

  • 05 Martie 09:32
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va finanța construcția locuințelor sociale, azilurilor pentru bătrâni și căminelor studențești în Republica Moldova

În Republica Moldova vor fi construite sau reabilitate 450 de locuințe sociale. De asemenea, vor fi renovate cămine studențești și aziluri pentru bătrâni de care vor beneficia peste 1400 de persoane. Lucrările vor fi finanțate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), care va oferi țării noastre un împrumut în valoare de 20 de milioane de euro. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului-cadru de împrumut între Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Republica Moldova pentru proiectul „Locuințe publice III”.

Totodată, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va aloca, din Fondul de Investiții Verzi și Sociale, un grant în valoare de un milion de euro. Banii vor fi utilizați pentru creșterea eficienței energetice și reducerea amprentei de mediu a unităților locative care sunt planificate pentru reconstrucție în cadrul proiectului „Locuințe publice III”. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat avizul consultativ pentru încheierea unui acord de finanțare care presupune acest lucru.

CEB va debursa împrumutul și grantul de investiții ale proiectului în tranșe, prima fiind realizată în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a Acordului, iar celelalte în baza rapoartelor de progres despre implementarea acestuia.

Proiectul va fi implementat până în anul 2030 și va fi realizat de către Unitatea de implementare a proiectului „Locuințe sociale II”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Tue
22
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Arhivă Radio Chișinău