Banca Centrală din China a anunțat că va distruge banii pentru a stopa coronavirusul

  • 17 Februarie 2020 13:01
Banca Centrală din China a anunțat că va distruge banii pentru a stopa coronavirusul

Banca Centrală din China a anunțat că va distruge banii colectați din spitalele, autobuzele sau piețele din zonele puternic afectate de virusul COVID-19, transmite publicația Business Insider.

Măsura a fost anunțată la scurt timp după ce instituția a spus că va curăța bani aflați în circulație în zonele afectate de virusul din Wuhan. 

Unii analiști sunt sceptici în privința acestui demers. „Va fi dificil pentru o asemenea măsură să fie efectivă complet”, a declarat un reprezentant al unei mari bănci din Guangzhou, pentru publicația financiară Caixin.

Epidemia de coronavirus a afectat cel mai mult China, țara în care COVID-19 a apărut. Aproximativ 10% din populația lumii se află în carantină din cauza bolii.

Distrugerea banilor nu va afecta sistemul financiar. Bancnotele și monedele vechi sau deteriorate sunt distruse frecvent de băncile centrale și înlocuite cu unele noi.

Banca Centrală a Chinei a anunțat și alte măsuri pentru a ajuta economia - și așa slabă - afectată de epidemie.  Viceguvernatorul Fan Yifei a anunțat că, începând cu 17 ianuarie, au fost injectate în sistemul financiar fonduri de 85,6 miliarde de dolari.

Econonomia statului asiatic este afectată și de războiul comercial cu Statele Unite. Slăbiciunea Chinei va afecta și alte țări de pe continent, printre care Coreea de Sud sau Thailanda, potrivit băncii Goldman Sachs.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău