Bălți: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei și a Centrului Cultural Românesc din inima capitalei de nord / video

  • 02 Decembrie 2023 13:00
Bălți: A fost pusă piatra de temelie a Catedralei și a Centrului Cultural Românesc din inima capitalei de nord / video

La Bălți a fost pusă prima piatră de temelie a Catedralei și a Centrului Cultural Românesc din inima municipiului, relatează Nordnews. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu PS Antonie, episcop al Eparhiei de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei, parte a Patriarhiei Ortodoxe Române.

Catedrala va purtea numele „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei”. Primul va fi construit paraclisul, unde, deja în aceast vară urmează să fie oficiate slujbe religioase, relatează sursa citată.

„Este vorba de catedrală, de centrul administrativ, de un centru cultural, un monument (...) Toate aceste elemente noi suntem siguri că vor ajuta, în primul rând, pe o parte din frații noștri să descopere adevărul, pentru că va fi un monument care ne va aminti despre istoria noastră, va fi un spațiu de rugăciune”, a mai menționat episcopul de Bălți, PS Antonie.

Terenul pe care va fi ridicat centrul cultural a fost achiziționat cu sprijinul financiar al Guvernului României. Potrivit Consulului General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, proiectul reprezintă o investiție pentru viitorul neamului românesc din nordul R. Moldova.

„Lucrul acesta este pentru noi extrem de îmbucurător pentru că, pe viitor, în municipiul Bălți va exista un loc al spiritualității românești în acest spațiu comun de limbă, istorie, cultură și spiritualitate de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Petrișor Dumitrescu, Consulul General al României la Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău