Backstop | Liderul conservatorilor britanici respinge oferta de a ieși din impasul cu privire la Brexit

  • 09 Martie 2019 14:37
Backstop | Liderul conservatorilor britanici respinge oferta de a ieși din impasul cu privire la Brexit

Liderul conservatorilor britanici respinge oferta Bruxellesului de a ieși din impasul cu privire la Brexit, cu doar două zile înainte de un nou vot în Parlament asupra acordului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Nu vom accepta o înțelegere care compromite unitatea Regatului Unit, a declarat astăzi la BBC președintele Partidului Conservator, Brandon Lewis, citat de Radio România Actualități.

El a făcut referire la propunerea făcută ieri de negociatorul șef al Uniunii Eurpene, Michelle Barnier, care a spus că Marea Britanie ar putea primi dreptul unilateral de a părăsi uniunea vamală după Brexit, însă Irlanda de Nord ar urma să se supună în continuare regulilor europene pentru a fi evitată apariția unei granițe fizice cu Irlanda.

Și liderul deputaților nord irlandezi, Nigel Dodds, a respins propunerea făcută de Michelle Barnier despre care spune că este una care nu respectă integritatea economică și constituțională a Regatului Unit și nu poate fi pusă în aplicare.

Un nou vot în privința acordului de ieșire din Uniunea Europeană urmează să aibă loc marți la Londra. Mai mulți parlamentari conservatori au avertizat însă că nu vor susține nici de această dată propunerea premierului Theresa May, deoarece se tem că așa numitul backstop-ul irlandez ar putea menține Marea Britanie legată pe termen nedefinit legată de uniunea vamală.

Backstop-ul este o soluție menită să împiedice apariția unei granițe între Irlanda și Irlanda de Nord, dar pentru acest lucru este nevoie ca Belfastul să respecte în continuare regulile europene, lucru considerat inadmisibil de către susținătorii Brexit-ului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău