Bacalaureat 2017 | Aproape 20 de mii de candidați admiși la examene

  • 24 Mai 2017 13:00
Bacalaureat 2017 | Aproape 20 de mii de candidați admiși la examene

La sesiunea 2017 a examenului de bacalaureat, care se va desfășura în perioada 2-20 iunie, sunt admiși circa 19 500 de candidați. Probele vor avea loc în 93 de centre de bacalaureat. Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat nu a fost modificată, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Potrivit sursei citate, membrii Comisiei Naționale de Examene s-au întrunit într-o  ședință ordinară, pentru a discuta organizarea examenului de bacalaureat. În deschiderea acesteia a menționat că „evaluarea obiectivă a lucrărilor este esențială, susținerea examenului de bacalaureat reprezentând reflectarea reală a cunoștințelor pe care le deține elevul”.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a dat asigurări că pregătirile pentru sesiunea curentă a examenului de bacalaureat se desfășoară conform programului stabilit, prezentând informații privind Comisiile Republicane de Evaluare, operatorii și delegații Comisiei Naționale de Examene care vor monitoriza în teritoriu procesul de organizare și desfășurare a bacalaureatului.

Referind-se la prevenirea cazurilor de fraudare a examenului, șefa Secției juridice a Ministerului Educației, Rodica Josanu, a informat care au fost acțiunile întreprinse de autorități în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

În cadrul ședinței au fost examinate și demersurile candidaților care solicită susținerea probelor în sesiunea suplimentară sau condiții speciale pentru a participa la examenul de bacalaureat. De asemenea, a fost examinată lista candidaților care au solicitat nota 10 din oficiu la limba străină în baza certificatelor cu recunoaștere internațională, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău