BAC 2018 | Un elev a fost dat afară de la proba la disciplina de profil

  • 15 Iunie 2018 17:44
BAC 2018 | Un elev a fost dat afară de la proba la disciplina de profil

Un elev a fost dat afară din sala de examen la proba de bacalaureat la disciplina de profil. Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, candidatul a fost eliminat pentru tentativă de copiere, transmite IPN.

Tânărului i se vor anula notele la toate probele de examen și acesta va avea posibilitatea să susțină bacalaureatul doar peste un an.

În context, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare face apel către elevi „să se abțină de la orice tentativă de fraudare a examenului și să nu-și asume asemenea riscuri”.

17 mii de candidați au susținut astăzi proba la disciplina de profil. Au scris testul la matematică 8,5 mii de candidați. Alți 8,1 mii au susținut proba de profil la istoria românilor și universală, iar ceilalți – la pregătirea sportivă sau la arte.

Următoarea probă din sesiunea curentă se va desfășura marți, 19 iunie. Candidații vor susține proba la solicitare. Ultima probă a examenului de bacalaureat se va desfășura pe data de 22 iunie, la limba maternă ucraineană/bulgară/găgăuză, iar rezultatele preliminare vor fi anunțate pe 27 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău