BAC 2018 | Fără încălcări și fraude, la primul examen de bacalaureat

  • 05 Iunie 2018 17:56
BAC 2018 | Fără încălcări și fraude, la primul examen de bacalaureat

Marți, 5 iunie, a avut loc primul examen din sesiunea de bacalaureat, proba la limba și literatura română pentru elevii alolingvi, la care s-au înscris aproape 3000 de candidați. Potrivit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, examenul a decurs în mod regulamentar și nu au fost înregistrate tentative de fraudare.

Pentru sesiunea de bacalaureat 2018 au fost deschise 92 de centre de bacalaureat, dintre care 30 în municipiul Chișinău.

Cea de a doua probă de examen va avea loc pe 8 iunie, la limba de instruire. Examenul la limba străină va fi susținut pe data de 12 iunie.

Pe 15 iunie, absolvenții profilului real au examen la matematică, iar cei de la profilul umanist – la Istoria românilor și universală. Totodată, candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport vor susține proba de examen la disciplina de profil respectivă.

Examenul la disciplina la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică) se va desfășura la 19 iunie.

Ultimul examen din sesiunea de BAC 2018 va avea loc pe 22 iunie. În această zi, elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține proba la limba maternă. Durata unei probe de examen constituie trei ore astronomice.

Verificarea lucrărilor de examen va fi efectuată în perioada 5-26 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC, la data de 27 iunie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău