Azi începe cea mai mare migrație anuală de pe planetă. Unde se va întâmpla

  • 10 Ianuarie 2020 19:27
Azi începe cea mai mare migrație anuală de pe planetă. Unde se va întâmpla

Cea mai mare migrație anuală de pe planetă, denumită Chunyun, marchează momentul când chinezii din celelalte colțuri ale lumii, dar și de pe teritoriul Chinei, iau vacanță și se îndreaptă spre case pentru o sărbătoare importantă, relatează CNN.

Trei miliarde de chinezi de pe teritoriul Chinei și din celalalte colțuri ale Lumii au luat vacanță în același timp și vor călători spre case pentru a sărbători Festivalul Primăverii al Anului Nou Lunar în cea mai mare migrație anuală de pe planetă, relatează CNN, citat de mediafax.

Sărbătoarea Chunyun care începe pe 10 ianuarie și se sfârșește pe 28 februarie, marchează începutul celor 40 de zile în care studenți și muncitori chinezi se vor întoarce spre case pentru a celebra Anul Nou Lunar care în acest an cade pe 25 ianuarie.  

Aproximativ 3 miliarde de curse sunt așteptate pe teritoriul Chinei, dintre care 2,4 miliarde vor fi cu automobilul, 440 de milioane de curse vor fi cu trenul, 79 de milioane cu avionul și 45 de milioane de curse vor fi pe apă.  

Autoritățile au ținut o conferință de presă la care au luat parte șapte departamente, inclusiv Ministerul Transporturilor, pentru a anunța măsurile speciale luate cu ocazia Festivalului Primăverii al Anului Nou Lunar. 

China deține cea mai mare infrastructură de șină ferat , iar în 2019 a construit 8.500 de kilometrii de cale ferată, dintre care 5.500 de kilometrii sunt pentru trenuri de mare viteză. 

Administrația Aeriană Civilă din China preconizează că noul aeroport internațional, Beijing Daxing, din capitală va primi 190 de milioane de pasageri, cu 15% mai mult decât media obișnuită. 

Inginerul Șef al Ministerului de Transporturi a afirmat că vor fi puse în funcțiune 790.000 de autobuze și 19.000 de bărci pentru a servi celor care călătoresc cu ocazia Anului Nou Lunar. 

De asemenea, China a construit 330.000 de kilometrii de autostradă care va sta la dispoziția călătorilor. 

De asemenea cu ocazia Anului nou Lunar, toate șoselele cu taxă de la granița cu provinciile chineze au fost dotate cu un sistem electronic nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău