Azerii din R.Moldova au protestat împotriva provocărilor comise în direcția regiunii Tovuz

  • 22 Iulie 2020 16:11
 Azerii din R.Moldova au protestat împotriva provocărilor comise în direcția regiunii Tovuz

Un marș în semn de protest împotriva provocării comise de forțele armate ale Armeniei în direcția regiunii Tovuz a frontierei azero-armeană, precum și în sprijinul forțelor armate din Azerbaidjan, a avut loc astăzi, 22 iulie, la Chișinău. Marșul a fost organizat de Congresul Azerilor din Republica Moldova. Participanții au venit cu pancarte pe care scria: „Stop agresiunii Armeniei asupra Azerbaidjanului”. Manifestanții au mers în marș de la Ambasada Azerbaidjanului către Ambasada Armeniei la Chișinău și misiunile OSCE și ONU în Republica Moldova. La Ambasada Armeniei, protestul s-a lăsat cu altercații între reprezentanții comunității azere și reprezentanții comunității armene. Pentru a calma spiritele a fost nevoie de intervenția oamenilor legii, transmite IPN.

În cadrul manifestației a fost dată publicității o Declarație a Congresului Azerilor din Republica Moldova în care se menționează că azerii din Moldova condamnă actul de agresiune e al Armeniei, realizat la 12 iulie 2020, în raport cu Republica Azerbaidjan. „Chiar dacă suntem departe de patrie vrem să ne exprimăm solidaritatea față de poporul nostru, față de liderul poporului azer, președintele Ilham Aliyev. Cu sentimentul de mare mândrie, noi încă odată am fost martorii măreției și puterii armatei Azerbaidjanului, care a dat un răspuns decisiv dușmanului”, se arată în Declarația, dată citirii de președintele Congresului Elcin Bairamov

 

În Declarație se mai spune că toți azerii din lume, printre care și azerii Moldovei, sunt gata, la prima chemare a înaltului comandant al forțelor armate, să se conecteze în lupta pentru restabilirea integrității teritoriale ale Republici Azerbaidjan. Participanții au condamnat provocarea din partea Armeniei și au cerut tragerea la răspundere a acesteia pentru încercarea de a începe un nou război împotriva Republicii Azerbaidjan. Potrivit azerilor moldoveni, acest tip de provocări reprezintă un serios impediment în calea rezolvării pașnice a conflictului azero-armean. „Acest tip de agresiune încalcă dreptul internațional și este o amenințare pentru siguranța întregii regiuni”, se mai spune în document.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău