Azerbaidjanul susține că a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

  • 14 Octombrie 2020 12:27
Azerbaidjanul susține că a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia

Ministerul Apărării azer a anunțat miercuri că a lovit două situri de lansare de rachete în Armenia, folosite, potrivit lui, pentru a viza zone civile în conflictul din Nagorno-Karabah, informează AFP, preluat de Agerpres.

Ministerul Apărării armean a confirmat că zone de pe teritoriul său au fost lovite, dar a negat că a întreprins lovituri asupra Azerbaidjanului și a afirmat că "își rezervă de acum dreptul de a viza orice infrastructură sau echipament militar de pe teritoriul Azerbaidjanului".

Nagorno-Karabah, teritoriu azer locuit majoritar de armeni, s-a separat de Azerbaidjan, de unde a rezultat la începutul anilor '90 un război soldat cu circa 30.000 de morți. Ostilitățile aflate acum în desfășurare sunt cele mai grave după anul 1994.

După aproape 30 de ani de impas diplomatic, președintele azer Ilham Aliev a promis că va prelua controlul asupra regiunii.

Beligeranții se mai acuză reciproc că atacă deliberat zone civile populate, de crime de război și de folosirea de bombe cu fragmentație, muniție interzisă.

Pe lângă o potențială criză umanitară, există și teama unei posibile internaționalizări a conflictului, întrucât Turcia încurajează ofensiva azeră, în timp ce Rusia are un tratat militar cu Armenia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău