Azerbaidjanul și Armenia ar putea semna un acord de pace la Chișinău, în timpul Summitului CPE

  • 26 Mai 2023 19:26
Azerbaidjanul și Armenia ar putea semna un acord de pace la Chișinău, în timpul Summitului CPE

Azerbaidjanul speră să semneze un acord de pace cu Armenia la 1 iunie la Chișinău, unde va avea loc Summitul Comunității Politice Europene (CPE). Declarația a fost făcută astăzi de către ambasadoarea Azerbaidjanului în Franța, Leyla Abdullayeva, relatează MOLDPRES cu referire la Reuters.

„La 1 iunie, la Chișinău, sperăm că în sfârșit poate fi semnat un tratat de pace. Este un moment istoric care nu poate fi ratat”, a declarat Leyla Abdoullayeva la Paris.

Potrivit unor surse diplomatice, citate de Reuters, în cadrul Summitului desfășurat la Chișinău, premierul armean Nikol Pashinyan și președintele Azerbaidjan Ilham Aliyev urmează să poarte discuții la nivel înalt cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

La începutul lunii mai, Armenia și Azerbaidjan au început negocieri de pace delicate sub auspiciile Statelor Unite, la Washington, cu privire la conflictul din Karabah. Cele două țări caucaziene s-au ciocnit în două conflicte la începutul anilor 1990 și în 2020 pentru controlul asupra enclavei, o regiune muntoasă populată care s-a separat de Azerbaidjan în urmă cu trei decenii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,57 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
7
Thu
3
Fri
3
Arhivă Radio Chișinău