Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, a fost reținut într-un dosar de escrocherie în proporții deosebit de mari

  • 02 Februarie 2017 17:42
Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat, a fost reținut într-un dosar de escrocherie în proporții deosebit de mari

Avocatul Valerian Mînzat a fost reținut joi, 2 februarie, de procurorii anticorupție și ofițerii CNA, fiind bănuit într-un dosar pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Oamenii legii efectuează în prezent percheziții la biroul avocatului.

Valerian Mînzat este cunoscut pentru faptul că își etala pe internet stilul de viață luxos.

Mai mulți activiști publici au adresat Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Economiei, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și Comisiei Economie, Buget și Finanțe din cadrul Parlamentului o petiție prin care solicită date asupra veniturilor obținute de avocatului-vedetă, Valerian Mânzat, la SA „Moldova GAZ”, unde îndeplinește funcția de avocat.

El a mai fost obiectul unei petiții adresate de către un grup de experți Guvernului și Ministerului Economiei, în care se cereau explicații referitor la remunerarea lui Valerian Mînzat în calitate de avocat la SA Moldovagaz.

De asemenea, la 7 mai 2015, acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare – cu executare – în baza hotărârii judecătoriei sectorului Râșcani, municipiul Chișinău.

Valerian Mînzat este ginerele fostului deputat Simion Furdui. Acesta a elaborat un amendament votat în Parlament, prin intermediul căruia prețurile la gaz au fost majorate cu aproximativ 5%. La data de 20 noiembrie 2015, 75 de deputați au votat pentru anularea amendamentului lui Furdui, care a permis revizuirea tarifului la gazele naturale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău