Avocatul Valerian Mînzat, vizat într-un nou dosar de escrocherie (ZdG)

  • 04 Martie 2019 16:55
Avocatul Valerian Mînzat, vizat într-un nou dosar de escrocherie (ZdG)

Condamnat la nouă ani de detenție într-un dosar de escrocherie, avocatul-vedetă, Valerian Mînzat, cunoscut opiniei publice pentru viața luxoasă etalată pe rețelele de socializate, este vizat într-un nou dosar de escrocherie, care se află pe rolul Judecătoriei Bălți.

Conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor, prima ședință în acest dosar este programată pentru 19 martie curent.

Reprezentanți ai Procuraturii Generale au informat că dosarul a fost pornit în primăvara anului 2018, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare a municipiului Bălți. În cursul urmării penale, procurorii au stabilit că în vara anului 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, Mînzat a dobândit de la victimă 61 de mii de euro. Imobilul în cauză nici măcar nu îi aparținea lui Mînzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit, scrie Ziarul de Gardă.

Un accident care nu a avut loc

Avocatul-vedetă Valerian Mânzat, ex-angajat al Poliției Criminale, a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare după ce, în 2009, în urma unei înțelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci șef al Secției investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliție, și cu Dorel Găină, șef al Secției asistență juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenția de a intra în posesia unei sume de bani de la companie. La 5 aprilie 2017, după opt ani de la infracțiune, timp în care Mânzat nu a stat nicio zi după gratii, judecătorii de la Curtea de Apel au menținut hotărârea instanței de fond prin care Mânzat este trimis în închisoare pentru nouă ani.

Încă un dosar de escrocherie

La  2 februarie 2017,  Mânzat a fost reținut de ofițerii CNA într-un alt dosar penal, pentru că ar fi estorcat de la o femeie, prin înșelăciune și abuz de încredere, 20 000 de euro pentru a-i soluționa o problemă legată de urgentarea transferării soțului acesteia dintr-un penitenciar din Rusia în unul din R. Moldova. Avocatul nu s-ar fi ținut de cuvânt și ar fi încercat să se ascundă de femeie pentru a nu-i restitui banii, dar a fost denunțat. În acest dosar, Mînzat a fost sancționat cu o amendă în mărime de 75 de mii de lei.

Valerian Mânzat a ajuns în atenția opiniei publice în 2013, atunci când, de 8 martie, i-a dăruit soției sale un Porche de 45 mii de euro, afișând cadoul pe internet.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău