Avocatul Sofiei Sapega, arestată în Belarus, a vorbit despre atacurile de panică pe care le face tânăra

  • 01 Iunie 2021 09:12
Avocatul Sofiei Sapega, arestată în Belarus, a vorbit despre atacurile de panică pe care le face tânăra

Aleksandr Filanovici, avocatul tinerei rusoaice, Sofia Sapega, arestată în Belarus, a declarat pentru RUSSIA TODAY, RT, că tânăra i-a mărturisit că în general starea sa de sănătate este una satisfăcătoare, dar că face des atacuri de panică, scrie Rador.

Aleksandr Filanovici, avocatul Sofiei Sapega, a specificat că, potrivit tinerei, aceasta se de simte bine, dar uneori face atacuri de panică. ''În ceea ce privește starea de sănătate a Sofiei, din declarațiile ei rezultă că se simte bine ... Uneori face atacuri de panică, dar, în general, le face față cu brio'', a afirmat avocatul apărării. El a mai adăugat că Sapega nu a făcut nicio plângere la adresa autorităților blaruse.

Avocatul a mai susținut că împotriva tinerei Sofia Sapega nu au fost, deocamdată, formulate acuzații și că ancheta va continua marți, 1 iunie. Mama tinerei Anna Dudici a declarat că fiica sa nu a fost niciodată implicată în politică. ''Noi nu înțelegem absolut nimic din tot ce se întâmplă, suntem în stare de șoc. Nu mai știm unde să mergem. M-am adresat Ministerului rus al Afacerilor Externe, am scris pe site-ul Administrației Prezidențiale Ruse ... Nici nu mai știu ce să mai fac pentru a atrage atenția asupra cazului nostru. Mi-aș dori foarte mult ca forțele de ordine ruse și, în mod special, cele ale Republicii Belarus să facă lumină în acest caz și sper că fata noastră va fi eliberată'', a declarat Anna Dudici.

La 25 mai, Ambasada Federației Ruse în Belarus a precizat că un angajat al misiunii diplomatice ruse de la Minsk s-a întâlnit cu tânăra rusoaică, Sofia Sapega, arestată de autoritățile acestei republici. Se mai preciza atunci faptul că tânăra se simțea bine și nu s-a plâns de rele tratamente din partea autorităților belaruse. Ambasadorul Federației Ruse la Minsk, Evgheni Lukianov, a declarat că tânăra rusoaică, reținută de autoritățile belaruse, Sofia Sapega, primește asistență consulară, iar ambasada nu intervine în atribuțiile autorităților din Republica Belarus.

"Sarcina mea este să asigur acordarea de asistență consulară cetățenei ruse, care a ajuns în astfel de împrejurări. Este evident faptul că nu intervenim în atribuțiile autorităților din Belarus, ci oferim asistență consulară", le-a declarat jurnaliștilor diplomatul Evgheni Lukianov.

Consulul Federației Ruse la Minsk a vizitat-o sâmbăta trecută, 29 mai, ​​pe rusoaica Sapega, care a fost reținută la Minsk, iar săptămâna aceasta o va vizita din nou, a mai adăugat ambasadorul Federației Ruse la Minsk, Evgheni Lukianov. Ea este suspectată de comiterea, în perioada august - septembrie 2020, a unor infracțiuni prevăzute de mai multe articole ale Codului Penal al Republicii Belarus. Sapega a fost reținută la Minsk, pe 23 mai. Ea se afla la bordul aeronavei Ryanair, împreună cu Roman Protasevici, fondatorul canalului NEXTA Telegram, care a fost acuzat de autoritățile din Belarus de activități extremiste și a fost arestat.

Avionul Ryanair, care zbura de la Atena spre Vilnius, a aterizat de urgență la Minsk, din cauza unei alerte cu bombă la bord. Informațiile despre plasarea unei bombe la bord nu au fost însă confirmate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău