Avocatul și soția lui Platon solicită sprijinul lui Petro Poroșenko

  • 02 August 2016 14:52
Avocatul și soția lui Platon solicită sprijinul lui Petro Poroșenko

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev cu grave încălcări și nu poate fi extrădat în Republica Moldova pentru că este cetățean ucrainean, a declarat astăzi într-o conferință de presă la Kiev unul din avocații acestuia, Denis Șkiptan. El a menționat că Veaceslav Platon, deține un pașaport al Ucrainei pe numele Veaceslav Kobalev, care ar…

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev cu grave încălcări și nu poate fi extrădat în Republica Moldova pentru că este cetățean ucrainean, a declarat astăzi într-o conferință de presă la Kiev unul din avocații acestuia, Denis Șkiptan. El a menționat că Veaceslav Platon, deține un pașaport al Ucrainei pe numele Veaceslav Kobalev, care ar fi perfect legal.

Avocatul, dar și soția lui Veceslav Platon - Evghenia Tulcevskaia, i-au solicitat președintelui Ucrainei Petro Poroșenko să se implice în acest caz și să nu permită extrădarea sa. Evghenia Tulcevskaia a mai declarat că soțul său nu va fi în siguranță dacă va fi extrădat în Republica Moldova, întrucât ar fi în conflict cu Vlad Plahotiuc.

Amintim că Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev săptămâna trecută, la solicitarea autorităților moldovene care îl acuză de implicarea în tranzacțiile frauduloase din sistemul bancar în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău