Avocatul Poporului: Presa reprezintă mâna dreaptă a ombudsmanului

  • 16 August 2019 14:30
Avocatul Poporului: Presa reprezintă mâna dreaptă a ombudsmanului

Presa reprezintă mâna dreaptă a ombudsmanului în îndeplinirea atribuțiilor acestuia. Declarația a fost făcută de avocatului poporului, Mihai Cotorobai, care într-o întâlnire cu jurnaliștii a afirmat că de multe situații de încălcare a drepturilor omului a aflat din presă, transmite IPN.

Atitudinea mea față de reprezentanții mass-media a fost deschisă încă din primele zile de la preluarea funcției. Am chemat la o conlucrare și o colaborare strânsă între mass-media și Oficiul Avocatului Poporului”, a declarat Mihai Cotorobai.

Avocatul Poporului s-a arătat convins că este nevoie ca în Republica Moldova să existe o echipă de jurnaliști specializați în drepturile omului. „Este nevoie de un jurnalism de gândire, de analiză și de expunere a problemelor generale, de sistem”, a spus ombudsmanul.

Mihai Cotorobai a precizat că are nevoie de această echipă de jurnaliști cu care să se întâlnească periodic. În context, a propus ca. pe lângă tradiționala întâlnire cu jurnaliștii de Anul Nou, să existe alte 2-3 întâlniri anuale, unde să fie discutate noutățile și deciziile luate în domeniul apărării drepturilor omului.

Mihai Cotorobai a fost numit avocat al poporului în luna aprilie 2015, iar mandatul său are o durată de 7 ani.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău