Avocatul Poporului pentru drepturile copilului somează autoritățile să revadă unele măsuri impuse pe perioada stării de urgență

  • 06 Aprilie 2021 13:51
Avocatul Poporului pentru drepturile copilului somează autoritățile să revadă unele măsuri impuse pe perioada stării de urgență

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, somează autoritățile să revadă unele măsuri impuse pe perioada stării de urgență, precum interdicția de aflare în parcuri și pe terenuri de joacă și de sport.

Ea critică și interdicția privind circulația pe timp de noapte, în condițiile în care transportul public care circulă ziua este aglomerat, la fel ca și bisericile, unde normele sanitare sunt, în mare parte, ignorate.

Avocatul Poporului și-a exprimat îngrijorarea și în legătură cu deficiențele atestate în procesul de vaccinare, care se desfășoară lent, cu abateri și în mod netransparent. Maia Bănărescu regretă faptul că autoritățile nu au reușit să elaboreze și să pună în aplicare o strategie clară de vaccinare, care să ofere cetățenilor informații pertinente despre procedura în care vor fi imunizați: fie că vor fi contactați de către medicul de familie, fie că urmează să se înregistreze pe o platformă online.

Totodată, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului pledează pentru acțiuni mai hotărâte privind asigurarea dreptului la educație pentru copii. Ea solicită informații referitoare la susținerea examenelor de  absolvire a ciclului gimnazial și liceal și facilitarea accesului la studii pentru copiii din clasele primare și cei cu necesități speciale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău