Avocatul Poporului intenționează să elaboreze un raport special cu privire la situația refugiaților din Basarabia

  • 08 Iunie 2018 15:20
Avocatul Poporului intenționează să elaboreze un raport special cu privire la situația refugiaților din Basarabia

Avocatul Poporului are în vedere elaborarea unui Raport special cu privire la situația refugiaților din Basarabia și Transnistria, ce va fi prezentat Parlamentului și Guvernului.

Victor Ciorbea, alături de consilierul Monica Acatrinei, s-a întâlnit, joi, cu o delegație din partea Asociației Naționale a Refugiaților de dincolo de Prut și Nistru (ANRPN), din care au făcut parte președintele acesteia, Aurel Marian, precum și Alexandru Mironov.

„În cadrul reuniunii, reprezentanții ANRPN s-au arătat nemulțumiți de faptul că grupul social pe care îl reprezintă nu este definit de legea nr. 189/2000 care reglementează drepturile persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată după 6 martie 1945, precum și a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri", se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului transmis, vineri, AGERPRES.

Membrii asociației au solicitat modificarea cadrului legal care reglementează aceste situații, subliniind faptul că, spre deosebire de celelalte categorii de refugiați și evacuați, basarabenii și transnistrenii, originari din acele locuri, nu s-au întors la casele lor, au pierdut bunuri, au lăsat în urmă familii și s-au confruntat cu un regim ostil.

„Avocatul Poporului a declarat că, din păcate, instituția pe care o conduce nu are drept de inițiativă legislativă, însă se are în vedere elaborarea unui Raport special cu privire la această problematică, raport ce va fi prezentat Parlamentului și Guvernului României", se precizează în comunicat. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău