Avocatul Poporului îndeamnă părinții să-și educe mai responsabil copiii, respectându-le drepturile și să le fie exemplu

  • 01 Februarie 2019 17:05
Avocatul Poporului  îndeamnă părinții să-și educe mai responsabil copiii, respectându-le drepturile și să le fie exemplu

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, îndeamnă părinții să-și educe mai responsabil copiii, respectându-le drepturile și să le fie exemplu.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, Bănărescu a vorbit despre cazul a doi copii lăsați în voia sorții, de 7 ani și 12 ani, a căror mamă își ignoră în totalitate responsabilitățile părintești, consumă alcool și are un comportament amoral".

"Autoritățile locale au vorbit în repetate rânduri cu femeia, au încercat să o ajute, i-au oferit un loc de trai. Mama a fost sancționată pentru violență față de copii și neglijare, iar copiii au fost plasați în servicii de plasament, căci femeia nu se arăta pe acasă de câteva zile, lăsând copiii fără mânare, iar tatăl nu locuiește cu familia", a menționat ea.

Potrivit Avocatului Copilului, "în pofida neglijenței mamei, copiii o iubesc foarte mult și își fac griji pentru ea".

"Copiii mănâncă, în general, la școală și sunt în căutare de grijă și căldură. Mama a refuzat orice ajutor, inclusiv oferta de a găsi un loc de muncă și de a fi supusă unui examen medical. Drepturile copilului reprezintă un subiect important pentru societate, iar părinții sunt responsabili pentru copiii lor și pentru viața lor, de aceea situația nu ar trebui să ajungă până la decăderea din drepturilor părintești. Din păcate, acesta nu este singurul caz de iresponsabilitate și indiferență părintească din țară", a spus avocatul.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului a îndemnat societatea civilă și autoritățile publice să conlucreze eficient în vederea responsabilizării părinților, educării și dezvoltării abilităților parentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:4,6 m/s
Sun
14
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Thu
15

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău