Avocatul lui Vlad Filat invocă mărturii false ce ar fost depuse în dosar de martorii acuzării

  • 16 Decembrie 2017 10:03
Avocatul lui Vlad Filat invocă mărturii false ce ar fost depuse în dosar de martorii acuzării

Mai mulți martori ai acuzării în dosarul lui Vlad Filat ar fi depus mărturii false. Declarația a fost făcută de avocatul fostului premier, Igor Popa, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV8. Avocatul susține că depozițiile martorilor nu au fost confirmate de alți martori.

„Unii martori au făcut mărturii false și asta a fost descoperit și de către jurnaliști în presă. Ei spuneau că un anumit bancher din Federația Rusă a venit în Republica Moldova, s-a întâlnit cu Vlad Filat și Ilan Șor, au pus la cale cesionarea unor credite neperformante de la BEM ca ulterior să se dovedească că acel bancher nici nu a intrat în țară”, spune Igor Popa.

În plus, spuen avocatul, acel bancher nu-l cunoaște pe Vlad Filat.

Igor Popa a afirmat că denunțul lui Ilan Șor, la fel, nu s-a adeverit. Avocatul a menționat că va solicita pornirea unor anchete pe numele martorilor, care ar fi făcut depoziții false, inclusiv al lui Ilan Șor.

Valeriu Pleșca, avocatul omului de afaceri Veaceslav Platon, spune că în denunțul lui Ilan Șor, care a stat la baza intentării unui dosar față de Veaceslav Platon, sunt multe date neadevărate. „Începând de la companiile care i le atribuie într-un caz lui Platon, în alt caz – lui Vlad Filat, dar este vorba de același grup de companii”, spune Valeriu Pașa.

Expertul Centrului de Resurse Juridice, Ion Guzun, consideră că Ilan Șor a avut un rol foarte important în tot ce ține de furtul miliardului. În opinia sa, urmărirea penală față de Ilan Șor durează foarte mult. „Noi vedem că toate aceste măsuri preventive față de el se amână și nu se examinează”, spune expertul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău