Avocatul lui Grigori Rodcenkov speră la un apel din partea CIO împotriva rușilor exonerați de dopaj

  • 02 Februarie 2018 13:50
Avocatul lui Grigori Rodcenkov speră la un apel din partea CIO împotriva rușilor exonerați de dopaj

Jim Walden, avocatul fostului director al laboratorului antidoping din Rusia, Grigori Rodcenkov, "siderat" de anularea sancțiunilor pentru un număr de 28 de sportivi ruși acuzați de dopaj, și-a exprimat, joi, speranța că CIO va face apel la această decizie, informează AFP.

"Vom vedea dacă CIO va face apel, iar eu sper că își va lua acest angajament", a declarat Jim Walden.

"AMA se poate simți trădată, lumea întreagă se poate simți trădată de către un sistem care nu funcționează pentru sportivii curați", a subliniat avocatul, după ce Agenția Mondială Antidopaj s-a declarat "profund preocupată" de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Jim Walden, care a considerat imediat după această decizie că nu va face decât "să încurajeze trișorii", a criticat totodată modul în care s-au desfășurat audierile ce au precedat această hotărâre.

"Toată procedura a fost extrem de precipitată", a adăugat avocatul lui Rodcenkov (59 ani), care locuiește din 2016 în Statele Unite după ce a dezvăluit în 2015 amploarea unui sistem de dopaj de stat în Rusia.

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport cu sediul la Lausanne a anulat, joi, suspendarea pe viață dictată împotriva a 28 dintre cei 43 de sportivi prezenți la Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2014 de la Soci și suspendați de CIO, permițându-le astfel unora dintre aceștia, cu anumite condiții, să participe la JO de iarnă de la PyeongChang, care vor debuta pe 9 februarie.

TAS a apreciat că probele au fost "insuficiente" pentru a stabili că sunt cazuri de dopaj ale acestor sportivi suspectați că au profitat de un sistem de dopaj de stat, care a dus la excluderea Rusiei de la apropiata Olimpiadă de iarnă din Coreea de Sud.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău