Avocatul lui Donald Trump nu infirmă existența unor legături între echipa liderului de la Casa Albă și Rusia

  • 17 Ianuarie 2019 18:59
Avocatul lui Donald Trump nu infirmă existența unor legături între echipa liderului de la Casa Albă și Rusia CNN

Rudy Giuliani, avocatul președintelui american, a susținut că el "nu a spus niciodată că nu au existat legături" între echipa de campanie a candidatului republican în 2016 și Rusia, ci doar că Donald Trump însuși nu a fost implicat, informează joi AFP, potrivit lui Agerpres.

Oferind un interviu miercuri seara postului CNN, fostul primar al New Yorkului a precizat că el nu știa dacă alți oameni din cadrul acestei campanii au lucrat cu Rusia.

"Nu am spus niciodată că nu au existat legături între campanie sau între persoane din campanie ...". Întrerupt înainte să-și poată termina fraza de către jurnalistul de la CNN, care i-a precizat că nu este adevărat, Giuliani a continuat: "Am spus președintele SUA. Nu există nicio fărâmă de dovadă că președintele SUA a comis singura crimă pe care o puteți comite aici, de a colabora cu rușii pentru a pirata DNC", conducerea Partidului Democrat american, a declarat Giuliani.

Această declarație intervine după dezvăluirile din presa americană care-l pun pe președintele Trump în dificultate.

"Nu doar că nu am lucrat niciodată pentru Rusia, însă eu cred că este o rușine să puneți această întrebare", le-a spus luni Donald Trump jurnaliștilor, ca răspuns la dezvăluirile din New York Times cu privire la declanșarea, în 2017, a unei anchete a Biroului Federal de Investigații (FBI) menită să determine dacă Trump a acționat în folosul Kremlinului.

La rândul său, Washington Post a afirmat că Trump i-ar fi confiscat notițele interpretului său după o întrevedere cu Vladimir Putin în 2017, cerându-i să nu împărtășească altor membri ai administrației sale conținutul conversației.

Încă în curs, ancheta asupra suspiciunilor privind existența de contacte între campania lui Trump și Moscova, în 2016, a dus la numeroase inculpări și la condamnarea unor colaboratori apropiați ai președintelui american. Paul Manafort, fostul său director de campanie, a fost declarat vinovat de mașinațiuni financiare legate de activități în Ucraina, anterioare alegerilor prezidențiale din 2016, în timp ce Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui, a pledat vinovat pentru că a mințit în fața anchetatorilor cu privire la legăturile sale cu oficiali ruși. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău