Avocatul copilului solicită autorităților să ofere copiilor servicii medicale calitative

  • 14 Aprilie 2020 11:52
Avocatul copilului solicită autorităților să ofere copiilor servicii medicale calitative

Avocatul poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, atenționează autoritățile să depună toată diligența pentru a oferi copiilor și mamelor cu care aceștia sunt internați cele mai calitative servicii și îngrijiri medicale, condiții, alimentație și asistență psihologică, transmite IPN.

Avocatul copilului declară că, în condițiile pandemiei de coronavirus, copiii sunt mai vulnerabili, ei sunt supuși riscului sporit de infectare și necesită servicii medicale de cea mai înaltă calitate din partea sistemului medical și o atenție ridicată din partea reprezentanților legali.

Maia Bănărescu își exprimă îngrijorarea legată atât de numărul în creștere al copiilor diagnosticați cu COVID-19, cât și față de condițiile de tratament și îngrijire a copiilor. Ombudsmanul atenționează părinți și alți reprezentanți legali ai copiilor asupra obligației și responsabilității acestora de a întreprinde toate măsurile pentru crearea condițiilor de maximă securitate pentru a evita îmbolnăvirea copiilor, în special cu COVID 19.

De asemenea, atenționează autoritățile responsabile și solicită lucrătorilor medicali, asistenților sociali, polițiștilor din comunitate, autorităților tutelare să monitorizeze situația familiilor în situație dificilă și să intervină cu suportul necesar, inclusiv informativ.

Avocatul poporului pentru drepturile copilului menționează că, doar prin responsabilizarea maximă a fiecăruia din noi și prin unirea eforturilor cu autoritățile publice responsabile, ne va reuși minimalizarea răspândirii și evitarea contaminării cu noul tip de coronavirus.

Potrivit datelor prezentate de MSMPS, din data de 9 aprilie, la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii erau internate 88 de persoane cu COVID-19. Din numărul total de internați 61 sunt copii. La Institutului Mamei și Copilului „Emilian Coțaga” din numărul total de 13 pacienți cu COVID-19, șapte sunt copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău