Avocatul Alexandru Rotari nu a promovat evaluarea Comisiei Vetting

  • 07 Iunie 19:28
Avocatul Alexandru Rotari nu a promovat evaluarea Comisiei Vetting

Comisia Vetting a finalizat evaluarea integrității avocatului Alexandru Rotari, care candidează pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Raportul de evaluare cu propunerea de nepromovare a fost transmis, astăzi, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la examinare.

CSM urmează să analizeze detaliile evaluării în baza dosarului recepționat de la Comisie și să adopte o hotărâre motivată prin care va accepta sau va respinge propunerea Comisiei. Comisia Vetting va publica raportul său pe pagina web www.vettingmd.eu în termen de 3 zile de la adoptarea hotărârii de către CSM, conform prevederilor Legii 65/2023 și Regulamentului de Organizare și Funcționare a Comisiei.

În cadrul procesului de evaluare externă a Curții Supreme de Justiție, Comisia Vetting a finalizat evaluarea a 20 subiecți, cu transmiterea rapoartelor către Consiliul Superior al Magistraturii. Din totalul rapoartelor, 11 au recomandat promovarea, iar 9 au propus nepromovarea subiecților. CSM a examinat 16 rapoarte, acceptând 15 dintre acestea, iar într-un caz a dispus re-evaluarea subiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău