Avocații președintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

  • 19 Ianuarie 2020 09:30
Avocații președintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Avocații președintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea dezbaterilor în procesul pentru destituirea președintelui Statelor Unite, o procedură pe care aceștia o consideră neconstituțională și ''periculoasă'', relatează AFP, preluat de Agerpres.

Este prima dată de când echipa de apărare a fost anunțată vineri de Casa Albă pentru a-și prezenta argumentele, bazate pe cele avansate din septembrie de Donald Trump și republicani.

Într-un prim ''răspuns'' scris la rechizitoriul Camerei Reprezentanților, avocații lui Donald Trump apreciază că este vorba de ''un atac periculos la dreptul americanilor de a-și alege liber președintele''.

"Este o încercare nerușinată și ilegală de a răsturna rezultatele alegerilor din 2016 și de a interfera cu alegerile din 2020, cu câteva luni înainte" de acestea, au adăugat avocații Jay Sekulow și Pat Cipollone.

Camera Reprezentanților a Congresului SUA a votat miercuri trimiterea către Senat a actului de acuzare contra președintelui american Donald Trump în vederea procedurii sale de destituire.

În opinia democraților, Trump se face vinovat de ''abuz de putere'' pentru că ar fi condiționat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina și o primire a președintelui Zelenski la Casa Albă de reluarea anchetării lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, iar acuzația de ''obstrucționare a Congresului'' ar rezulta din încercările liderului american de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucțiuni date unor actuali și foști membri ai administrației americane de a nu coopera în anchetă. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău