Avocații lui Vlad Filat atacă refuzul instanței de a schimba măsura preventivă

  • 22 Februarie 2016 12:49
Avocații lui Vlad Filat atacă refuzul instanței de a schimba măsura preventivă

Avocații ex-premierului Vlad Filat au atacat cu recurs încheierea Judecătoriei Buiucani din 17 februarie, prin care cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu eliberarea condiționată a clientului său, a fost respinsă.

Avocații consideră încheierea instanței drept una ilegală, neîntemeiată și abuzivă, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de avocați, se menționează că la ședința trecută a fost solicitată înlocuirea măsurii de arest preventiv cu eliberarea condiționată. Însă, potrivit apărării, din motive necunoscute, instanța s-a pronunțat în mod eronat asupra altei cerințe, și anume – revocarea măsurii preventive.

Avocații ex-premierului susțin că acest fapt denotă superficialitatea examinării și îi determină să creadă că argumentele apărării nu au fost luate în considerare. Ședința de examinare a recursului a fost stabilită pentru 24 februarie curent, ora 11.00.

La ședința de judecată din 17 februarie, avocații lui Vlad Filat au cerut cercetarea acestuia în stare de libertate. După mai multe ore de deliberări, magistrații Judecătoriei Buiucani au respins demersul apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău